Psykoterapi & KBT

Jag erbjuder psykologisk behandling med inriktning KBT.
Detta passar dig som har en psykisk problematik som hämmar dig i vardagen. Det kan exempelvis vara specifik fobi, panikångest, social ångest, OCD, hälsoångest, depression, stressrelaterad ohälsa, ätstörningar, PTSD/trauma eller annan ångestproblematik.

Jag har ett specialintresse för trauma och posttraumatisk stress. 

Jag gör alltid en noggrann beteendeanalys och skräddarsyr behandlingen efter dina behov. Första samtalet är alltid ett bedömningssamtal.

KBT - vad är det?


Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en evidensbaserad psykoterapeutisk behandlingsmetod som fokuserar på att hjälpa dig att förändra dina tankar, reaktioner och handlingsmönster. Genom att undersöka och ändra dessa kan du uppnå dina mål och uppleva en bättre livskvalitet.


KBT har visat sig vara effektivt mot problem som fobier, ångest, stress, depression, trauma/PTSD och ätstörningar.

Behandlingstiderna är vanligtvis relativt korta. Vi fokuserar på din nuvarande situation, men kan även arbeta med tidigare händelser i ditt liv som är relevanta för behandlingen.

KBT kan bedrivas individuellt eller i grupp och innehåller olika metoder och tekniker som är anpassade efter ditt specifika problem och dina behov.


Jag inleder alltid med att göra en så kallad beteendeanalys, för att kartlägga orsakerna till dina problem och förstå hur problemen hålls vid liv.


I KBT är vi båda aktiva i arbetet och vi använder ofta min whiteboardtavla i arbetet för att beskriva, visualisera eller planera för vidare arbete. En rekommendation är att inte ha färre än två sessioner per månad under pågående behandling. Mellan sessioner får du ofta hemuppgifter utifrån din problematik, för att träna på olika beteenden i din vardag. 

Psykisk ohälsa


Psykisk ohälsa är ett brett begrepp som används för att beskriva olika tillstånd som påverkar en persons mentala välbefinnande. Psykisk ohälsa kan påverka en persons tankar, känslor, beteenden och relationer. Det kan göra det svårt för personen att fungera i vardagen och uppleva livet på ett tillfredsställande sätt. Symtom på psykisk ohälsa kan variera och kan inkludera trötthet, sömnproblem, nedstämdhet, irritabilitet, minskad aptit och koncentrationssvårigheter.


Det är viktigt att förstå att psykisk ohälsa inte är en persons eget fel eller resultatet av svaghet. Det kan påverka vilken individ som helst, oavsett ålder, kön, socioekonomisk status eller bakgrund. Psykisk ohälsa är en medicinsk problematik och kan behandlas med olika metoder, såsom terapi, medicinering, stödsamtal och livsstilsförändringar.

Det är viktigt att uppmärksamma psykisk ohälsa och vara medveten om tecknen och symtomen. Att få tidig intervention och stöd kan bidra till att förhindra att tillståndet förvärras och hjälpa dig att återhämta dig och leva ett meningsfullt liv. Du är värd ett liv i balans.

unsplash